• Picture1.jpg
 • Picture2.jpg
 • Picture3.jpg
 • Picture5.jpg
 • Picture6.jpg
 • Picture7.jpg
 • Picture8.jpg
 • Picture9.jpg
 • Picture10.jpg

 

 
 1. -Kwinten kerk van Imde : niet beschermd, gecementeerd en wit geschilderd neoclassicistisch gebouw uit 1840 met 160 plaatsen, omwille van goede akoestiek geschikt voor concerten, eenakters, muziekuitvoeringen
 1. St.-Martinus kerk Meise : beschermd laat-gotisch gebouw uit de 16-17de E met 350 plaatsen. Gerestaureerd en voorzien van 2 videoschermen en beiaard met 56 klokken. Continu verwarmd t.b.v. muurfresco’s. Geschikt voor vele artistieke mogelijkheden.
 

 
 1. L. Vrouw Boodschap van Meuzegem :    gedeeltelijk beschermde (vooral orgel) Neoromaanse kerk met vroeggotische westtoren uit de 13de E en laatgotische middenbeuk uit 16de – 17de E en met 150 zitplaatsen en goede akoestiek. Neemt centrale plaats in het dorpscentrum en wordt gebruikt voor parochiefeesten (bv. Meuzegem 900), recepties, voorstellingen en tentoonstellingen.
 

 1. St.-Stefaan kerk van Oppem : beschermde, oorspronkelijke villakerk uit de 11de E, opgericht door de Norbertijnen in de 17de E in Brabantse gotiek. Met 120 plaatsen, schilderachtig wit kerkje met recent ontdekte merkwaardige muurschilderingen. Geschikt voor dopen, huwelijken en allerhande vieringen.

5 .St.-Medardus en St.-Gildardus kerk van Rossem : beschermde,nog te restaureren landelijke en neogotische driebeukige kerk uit 1874 met 220 zitplaatsen, voorbestemd als ceremonie- en tentoonstellingskerk

 

 

 1. St.-Brixiuskerkje van St.Brixius-Rode : beschermd, mooi onderhouden en stemmig kerkje met boeiende bouwgeschiedenis vanaf de 13de E. Met 150 plaatsen en met unieke glasramen en videoscherm. Geschikt en gebruikt voor dopen, huwelijken, allerhande vieringen en kleine producties. Grote rol in het gemeenschapsleven.
 1. O.L. Vrouw van de H. Rozenkrans van Westrode : gedeeltelijk beschermde, goed onderhouden neogotisch zaalkerkje van baksteen uit 1897 voor 140 personen, gebruikt voor concerten en beperkte producties.

 
 

8. St.-Laurentius en Gorik kerk van Wolvertem : geklasseerde historisch gegroeide kerk uitverschillende bouwperiodes vanaf de 13de E met verschillende stijlen. Nog verder te restaureren kerk met 250 zitplaatsen en goede akoestiek. Gebruikt voor concerten hoofdzakelijk door de Academie voor Woord en Kunst.

 

Link:www.Meise.be/toerisme